Salade met mango, kip en granaatappelpitjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rucola – 50 gram
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Granaatappelpitjes – 100 gram
  • Mango – 1 stuk
  • Avocado – 1 stuk
  • Paneermeel – 2 el
  • Kipdijfilet – 360 gram
  • Kwark – 1 el
  • Eieren – 1 stuk

In huis:

  • Mosterd – 1 el
  • Olijfolie – 3 el
  • Peper en zout – naar keuze
Salade met mango, kip en granaatappel

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

1) Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Pel de avocado en snijd in plakken. Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd de kipdijfilet in plakjes. Klop het ei los in een bakje.

2) Haal de plakjes kipdijfilet door het losgeklopte ei en vervolgens door de paneermeel. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de kip gaar.

3) Meng 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel kwark, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout door elkaar tot een dressing.

4) Verdeel de rucola over de borden. Verdeel hier vervolgens de cherrytomaten, avocado, mango, kip en granaatappelpitjes overheen. Serveer de salade met de dressing.