Spinazie risotto a la crème

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Spinazie a la crème – 200 gram
  • Risotto – 150 gram
  • Pijnboompitten – 2 handen
  • Spekreepjes – 200 gram
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Bouillonblokje – half stuk
  • Witte wijn – 125 ml

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Risotto spinazie a la creme

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 400 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Haal de spinazie a la crème uit de verpakking en laat ontdooien.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de risottorijst toe en roer het geheel om, totdat een mooie glans heeft. Blus de risottorijst af met de witte wijn.

3) Voeg aan de pan met het inmiddels kokende water het bouillonblokje toe en roer door elkaar. Voeg nu beetje bij de beetje de warme bouillon toe aan de risotto. Blijf roeren en zorg er steeds voor dat al het vocht is opgenomen voordat je extra vocht toevoegt. Ga door totdat je alle bouillon hebt toegevoegd.

4) Voeg de spinazie a la crème en helft van de parmezaanse kaas aan de risotto toe en laat dit door de risotto smelten. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe. Breng de risotto op smaak met peper en zout.

5) Bak de spekreepjes in een pannetje en roer door de risotto.

6) Bak de pijnboompitten in een ander pannetje lichtbruin.

7) Verdeel de risotto over de borden en garneer de risotto met de pijnboompitten en overgebleven parmezaanse kaas.