Paprikasoep met zelfgemaakte croutons

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Rode paprika – 2 stuks
  • Peterselie – 1 hand
  • Paprikapoeder – 1 tl
  • Casino wit brood – 4 sneden
  • Crème fraîche – 75 ml
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 2 tenen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 3 el
  • Peper en zout – naar keuze
Paprikasoep met zelfgemaakte croutons

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de paprika in grote stukken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de rode peper en de paprika toe en bak enkele minuten mee. 

3) Doe het bouillonblokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit bij de paprika en voeg hier vervolgens de paprikapoeder en peper en zout aan toe en laat het geheel 10 minuten koken.

4) Snijd het brood in vierkante blokjes en doe deze in een kom. Voeg hier 2 eetlepels olijfolie, 1 geperste knoflookteen en een snuf zout aan toe en meng goed door elkaar. Verdeel de broodstukken over de bakplaat en doe ze 10 minuten in de oven, totdat ze krokant zijn.

5) Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Voeg hier vervolgens de crème fraîche aan toe en roer goed door elkaar. Verdeel de soep over de kommetjes en garneer de soep met de zelfgemaakte croutons en peterselie.