Sticky aubergine

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 2 stuks
  • Bosui – 2 stengels
  • Koriander – 1 hand
  • Basmati rijst – 150 gram
  • Sesamzaad – 2 el
  • Sojasaus – 10 el
  • Bruine bastardsuiker – 4 el
  • Sambal – naar keuze
  • Kokosmelk – 400 ml

In huis:

  • Peper en zout – naar keuze
Sticky aubergine

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

1) Snijd de bosuitjes klein. Snijd de aubergine in repen.

2) Doe de aubergine samen met de sojasaus, bruine suiker en sambal in een kom. Meng het geheel goed door elkaar. Verhit een koekenpan en voeg hier de gemarineerde aubergine aan toe. Laat de aubergine ongeveer 15 minuten sudderen. De aubergine is klaar als het soja-suiker mengsel plakkerig is geworden.

3) Doe de rijst samen samen met de kokosmelk in een pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur onder de deksel koken.

4) Verdeel de kokosrijst over de borden. Verdeel hier vervolgens de sticky aubergine over en garneer met sesamzaad en bosuitjes.