Pulled chicken in bladerdeeg

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Paprikapoeder – 1 el
  • Bladerdeeg – 6 plakken
  • Sesamzaad – 2 el
  • Kipdijfilet – 350 gram
  • Geraspte kaas – 50 gram
  • Barbecuesaus – 2 el
  • Eieren – 1 stuk
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze
Pulled chicken in bladerdeeg

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Klop het ei los.

2) Leg de plakken bladerdeeg uit op een werkblad en laat ontdooien.

3) Doe de kippendijfilets samen met het bouillonblokje in de pan met inmiddels kokend water en kook 20 minuten.

4) Haal de kip uit de pan met water en pull ze met 2 vorken tot kleine stukjes. Tip: de kip is ook te pullen met een handmixer. Verdeel de paprikapoeder en barbecuesaus over de pulled chicken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de pulled chicken totdat het lekker knapperig is.

5) Verdeel de pulled chicken over de bladerdeeg plakken. Verdeel hier vervolgens de geraspte kaas over. Vouw de bladerdeeg dicht en smeer in met het losgeklopte ei. Verdeel de sesamzaad over de bladerdeegpakketjes en bak in 20 minuten af.