Courgette rolletjes met orza

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 1 stuks
  • Basilicum – 1 hand
  • Orza – 100 gram
  • Pijnboompitten – 2 handen
  • Parmaham – 70 gram
  • Parmezaanse kaas – 45 gram

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Courgetterolletjes met orza

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de courgette met een kaasschaaf in lange plakken. Snijd de parmaham in stukjes. Snijd de basilicum klein.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de courgette plakken aan beide kanten.

3) Doe de orza in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de pijnboompitten toe en rooster totdat ze lichtbruin zijn. Voeg de orza toe, gevolgd door de parmezaanse kaas en parmaham. Breng op smaak met peper en zout.

5) Leg de courgette plakken uit op een werkblad. Verdeel de orza over de plakken, gevolgd door de basilicum. Rol de gevulde courgette plakken op. Serveren maar!