Franse uiensoep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Laurier – 1 blad
  • Tijm – 1 hand
  • Stokbrood – 1 stuk
  • Geraspte kaas – 75 gram
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Boter – 2 mespunten
  • Bloem – 1 el
  • Ui – 3 stuks
Uiensoep

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en snipper de ui. Snijd het stokbrood.

2) Doe het bouillonblokje in de pan met inmiddels kokend water en roer goed door.

3) Verhit 2 mespunten boter en fruit de uien aan. Voeg de bloem toe en schep om. Voeg hier vervolgens de bouillon, tijm, laurier en peper en zout naar keuze aan toe en roer goed door elkaar. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

4) Verdeel de geraspte kaas over het stokbrood en zet 7 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.

5) Verdeel de soep over de kommetjes en leg de stokbroodjes met kaas hierin.