Bloemkoolpuree met gehaktballen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bloemkool – 1 stuk
  • Paneermeel – 50 gram
  • Gehakt – 300 gram
  • Melk – 50 ml
  • Geraspte kaas – 50 gram
  • Ketjap manis – 5 el
  • Sambal oelek – naar keuze
  • Eieren – 1 stuk

In huis:

  • Boter – 1 mespunt
  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze
Bloemkoolpuree met gehaktballen

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de bloemkool in grove stukken.

2) Meng het gehakt, ui, 1 eetlepel ketjap manis, ei, de helft van het paneermeel en peper en zout naar keuze in een kom en kneed goed door. Rol hier nu balletjes van. Tip: mochten de balletjes nog te vochtig zijn, voeg dan wat extra paneermeel toe.

3) Verhit 1 mespunt boter in een pan. Haal de balletjes door de overige paneermeel en bak ze rondom bruin. Voeg aan de pan 4 eetlepels water, 2 eetlepel ketjap manis en sambal naar keuze toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.

4) Doe de bloemkool in de pan met inmiddels kokend water en kook 8 minuten. Giet de bloemkool af en doe samen met de knoflook, melk, kaas en peper en zout naar keuze in een kom en meng met een staafmixer tot een gladde puree.

5) Verdeel de bloemkoolpuree over de borden gevolgd door de gehaktballetjes.