Paella met chorizo
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Citroen – half stuk
- Rode peper – half stuk
- Rode paprika – 1 stuk
- Gele paprika – 1 stuk
- Paprika poeder – 1 el
- Saffraan – 1 zak
- Tomaat – 2 stuks
- Paella rijst – 150 gram
- Chorizo worst – 100 gram
- Tomatenpuree – 70 gram
- Bouillonblokje – half stuk
- Witte wijn – 125 ml
In huis:
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoe maak je het?
Breng twee pannen met water aan de kook en breng een pan met 300 milliliter water aan de kook.
1) Pel en snipper de ui. Verwijder de binnenkant van de tomaat en snijd in stukjes. Snijd de paprika’s in stukjes en snijd de citroen in partjes en snijd de rode peper klein. Snijd de chorizo in stukjes.
2) Doe het bouillonblokje in de pan met 300 milliliter inmiddels kokende water en roer door elkaar.
3) Verhit een scheutje olijfolie in een (paella)pan en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de rode peper en paprika toe en bak enkele minuten. Voeg vervolgens de paella rijst en saffraan toe en bak mee totdat de rijstkorrels glanzen. Blus de rijst af met witte wijn. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat de rijst op zacht vuur 15 minuten koken. Voeg als laatste de tomaten en chorizo bij de paella en bak deze nog enkele minuten mee.
4) Verdeel de paella over de borden en serveer met de citroen partjes.