Chinese tomatensoep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Tomaten – 3 stuks
  • Taugé – 75 gram
  • Noedels – 100 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Gembersiroop – 2 el
  • Sojasaus – 1 el
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Chinese tomatensoep

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de tomaten en snijd in hele kleine stukjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de tomaten toe aan en bak even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, gembersiroop, sojasaus en peper en zout naar keuze toe.

3) Doe het bouillonblokje in de pan met inmiddels kokend water en roer goed door. Voeg de bouillon toe aan de pan met groenten. Laat het geheel 10 minuten sudderen.

4) Voeg vervolgens de noedels en de taugé toe en verwarm nog 2 minuten door.

5) Verdeel de soep over de borden.