Plaattaart met spinazie-pesto en courgette

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 2 handen
  • Spinazie – 100 gram
  • Courgette – half stuk
  • Cherry tomaten – 250 gram
  • Pecannoten – 2 handen
  • Verse rol bladerdeeg (Tante Fanny) – 1 rol
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Zongedroogde tomaten – 100 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 5 el
  • Peper en zout – naar keuze
Plaattaart met spinaziepesto en courgette

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 25 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

1) Pel en pers de knoflook. Was de courgette en snijd in plakjes. Snijd de cherrytomaten in stukjes. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd in stukjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de courgettes.

3) Doe de spinazie (3/4 deel), basilicum, helft van de pecannoten, helft van de parmezaanse kaas en 4 eetlepels olijfolie in een keukenmachine en pureer tot pesto.

4) Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de spinazie-pesto over het bladerdeeg, gevolgd door de rest van de parmezaanse kaas, gegrilde courgette en cherrytomaten. Zet de bakplaat in de oven en bak in 25 minuten goudbruin.

5) Haal de plaattaart met uit de oven. Beleg de plaattaart met de zongedroogde tomaten en de rest van de spinazie. Garneer met de overige pecannoten.