Pasta met geroosterde paprikasaus en kip

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Courgette – half stuk
  • Spinazie – 200 gram
  • Pasta (naar keuze) – 150 gram
  • Pijnboompitten – 2 handen
  • Kipdijfilet – 350 gram
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Room – 150 ml
  • Geroosterde paprika – 200 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Pasta met geroosterde paprikasaus en kip

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Was de courgette en snijd in stukjes. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Laat de geroosterde paprika uitlekken en snijd in stukjes.

2) Doe de geroosterde paprika samen met de room en peper en zout naar keuze in de keukenmachine en mix tot saus (tip: dit kan je ook met de staafmixer doen).

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kip toe en bak gaar. Voeg de rode peper en courgette toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de geroosterde paprikasaus toe en verwarm alles goed door. Voeg als laatste de spinazie toe.

4) Doe ondertussen de pasta in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5) Bak de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze bruin kleuren.

6) Verdeel de pasta over de borden gevolgd door de geroosterde paprika saus. Garneer met de parmezaanse kaas en pijnboompitten.