Zalm in roomsaus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 200 gram
  • Tomaat – 2 stuks
  • Citroen – half stuk
  • Basilicum – 1 hand
  • Zoete aardappel – 4 stuks
  • Zalm – 310 gram
  • Room – 125 ml
  • Zongedroogde tomaat – 100 gram

In huis:

  • Boter – 1 mespunt
  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teen
  • Peper en zout – naar keuze
Zalm in roomsaus

Categorie: Viis
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 45 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Verpak de zoete aardappel in aluminiumfolie en prik er gaatjes in. Pof de zoete aardappel 45 minuten in de oven.

2) Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaten en snijd in stukjes. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Pluk de basilicum.

3) Verhit 1 mespunt boter in een pan en bak de zalm op hoog vuur aan beide kanten mooi bruin (ca. 5 minuten). Haal de zalm uit de pan en laat rusten.

4) Doe de knoflook en ui in de pan waar de zalm in gebakken is en fruit aan. Voeg de tomaat en zongedroogde tomaat toe. Bak kort mee. Voeg hier vervolgens de room, 100 ml water, sap van de citroen en peper en zout naar keuze toe en verwarm goed door.

5) Voeg de spinazie toe en wacht totdat de spinazie geslonken is. Als de spinazie geslonken is voeg je de gebakken zalm weer kort toe.

6) Haal de zoete aardappelen uit de aluminiumfolie en verdeel over de borden. Serveer met de zalm in roomsaus. Garneer met basilicum.