Kip met buffel mozzarella

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 1 plant
  • Spinazie – 200 gram
  • Pijnboompitten – 2 handen
  • Stokbrood met kruidenboter – 1 stuk
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Buffel mozzarella – 1 bol
  • Olijven – 2 handen

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 5 el
  • Peper en zout – naar keuze
Kip met buffel mozzarella

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Haal de mozzarella uit de verpakking en snijd in plakken. Pluk de basilicum.

2) Bak de pijnboompitten kort totdat ze lichtbruin zijn.

3) Doe geperste knoflook, samen met de helft van de parmezaanse kaas, 1 hand pijnboompitten, de basilicum blaadjes en 4 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en pureer tot pesto.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de kipfilet aan beide kanten bruin.

5) Verdeel de spinazie over een ovenschaal. Verdeel hier vervolgens de kipfilet, zelfgemaakte pesto, mozzarella plakken en olijven over. Zet het geheel 20 minuten in de oven. Leg de laatste 8 minuten het stokbrood met kruidenboter erbij in de oven.

6) Verdeel de kip over de borden en garneer met de overige parmezaanse kaas en pijnboompitten. Serveer met het stokbrood met kruidenboter.