Dahl
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Rode peper – 1 stuk
- Tomaten – 4 stuks
- Gember – 1 cm
- Kurkuma – 1 el
- Komijnzaad – 1 el
- Garam masala – 1 tl
- Naanbrood – 2 stuks
- Rode linzen – 250 gram
In huis:
- Boter – 2 mespunten
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de peper klein. Schil de gember en snijd klein.
2) Doe de linzen en kurkuma in de pan met inmiddels kokend water en laat op zacht vuur 20 minuten koken.
3) Verhit in een koekenpan 2 mespunten boter en voeg fruit de knoflook, ui, rode peper en komijnzaad aan. Voeg de gember, garam masala en tomaten toe. Voeg dit mengsel bij de linzen en laat nog even staan.
4) Doe het naanbrood in oven en bak in 6 minuten gaar.
5) Verdeel de dahl over de borden en serveer met het naanbrood.