Romige champignonsoep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Champignons – 250 gram
  • Rode punt paprika – 1 stuk
  • Bieslook – 1 hand
  • Stokbrood – half stuk
  • Kookroom – 200 ml
  • Bouillonblokje (groente) – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Romige champignonsoep

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 200 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de champignons in plakjes. Was de rode punt paprika en snijd in stukjes.

2) Doe het bouillonblokje in de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door elkaar.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de champignons en rode punt paprika toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, kookroom en peper en zout naar keuze. Laat het geheel 10 minuten koken.

4) Doe het stokbrood in de inmiddels voorverwarmde oven en bak af volgens de aanwijzing op de verpakking.

5) Haal de pan met groenten van het vuur. Verdeel de soep over de borden. Garneer met bieslook en serveer met het stokbrood.