Risotto met parmaham en groene asperges

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Groene asperges – 350 gram
  • Champignons – 250 gram
  • Bosui – 1 stengel
  • Risotto – 150 gram
  • Parmaham – 100 gram
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Bouillonblokje – half stuk
  • Witte wijn – 100 ml

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze
Risotto met groene asperges en parmaham

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 400 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui. Snijd de bosui in plakjes. Was de groene asperges en snijd de kontjes eraf. Haal de parmaham uit de verpakking en snijd in stukken.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de risottorijst toe en roer het geheel om, totdat een mooie glans heeft. Blus de risottorijst af met de witte wijn.

3) Voeg aan de pan met het inmiddels kokende water het bouillonblokje toe en roer door elkaar. Voeg nu beetje bij de beetje de warme bouillon toe aan de risotto. Blijf roeren en zorg er steeds voor dat al het vocht is opgenomen voordat je extra vocht toevoegt. Ga door totdat je alle bouillon hebt toegevoegd.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de groene asperges.

5) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de champignons aan.

6) Voeg de helft van de parmezaanse kaas aan de risotto toe en laat dit door de risotto smelten. Breng de risotto op smaak met peper en zout.

7) Verdeel de risotto over de borden en verdeel hier vervolgens de groene asperges, champignons en parmaham over. Garneer de risotto met de overgebleven parmezaanse kaas en bosui.