Indonesische gado gado

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Sperziebonen – 200 gram
  • Taugé – 125 gram
  • Basmati rijst – 150 gram
  • Melk – 100 ml
  • Eieren – 2 stuks
  • Cassave kroepoek – naar keuze
  • Tempeh – 200 gram
  • Bruine bastardsuiker – 1 el
  • Sambal – naar keuze
  • Ketjap manis – 4 el
  • Pindakaas – 2 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze
Indonesische gado gado

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm twee pannen met water op het vuur.

1) Pel en pers de knoflook.

2) Snijd de tempeh in plakken. Marineer de tempeh met 2 eetlepels ketjap, bruine bastard suiker en sambal naar keuze en laat 10 minuten in trekken.

3) Doe ondertussen de rijst in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de rijst af.

4) Doe de eieren in de andere pan met inmiddels kokend water en kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren schikken en pel ze.

5) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpannetje en fruit de knoflook aan. Voeg 2 eetlepels ketjap en de melk toe verwarm door. Voeg vervolgens de pindakaas en sambal naar keuze toe en verwarm alles goed door elkaar. Laat de pindasaus ietsjes indikken.

6) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de tempeh. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en bak enkele minuten. Voeg daarna de taugé toe.

7) Verdeel de rijst over de borden, Verdeel hier de tempeh, sperziebonen en taugé over. Serveer met de pindasaus, eieren en cassava kroepoek.