Couscous met rode biet en gerookte makreel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode bieten – 300 gram
  • Bosui – 2 stengels
  • Citroen – half stuk
  • Couscous – 150 gram
  • Walnoten – 1 hand
  • Gerookte makreel – 200 gram
  • Eieren – 2 stuks

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Couscous met rode biet en makreel

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 15 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel snipper de knoflook. Haal de rode bieten uit de verpakking en snijd klein. Snijd de bosui in plakjes. Vebrokkel de walnoten in kleine stukjes.

2) Doe de eieren in de pan met inmiddels koken water en kook in 8 minuten hard. Laat de eieren schikken en pel ze.

3) Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng op smaak met olijfolie, knoflook, het sap van een citroen en peper en zout naar keuze.

4) Verdeel de couscous over de borden, gevolgd door de rode biet, gerookte makreel en eieren. Garneer met de bosui en walnoten.