Pitabroodje met kipragout
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Champignons – 250 gram
- Seizoens paddenstoelenmelange – 150 gram
- Koriander – handje
- Pitabroodje – 4 stuks
- Kipfilet – 2 stuks
- Kippenbouillon – half blokje
In huis:
- Bloem
- Knoflook
- Ui
- Olijfolie
- Peper en zout
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoe maak je het?
Breng in een pan 350 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Snijd de kip in blokjes en was en snijd de champignons klein.
2) Bestrooi de kip vervolgens met bloem en peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kip rondom bruin. Voeg vervolgens de gesneden champignons toe en bak deze enkele minuten mee.
3) Doe het kippenbouillonblokje in de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door elkaar. Schenk de bouillon bij de gebakken kip en champignons en breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat circa 15 minuten op laag vuur koken, totdat de bouillon wat ingedikt is. Tip: Als de ragout nog te vloeibaar is, meng dan 1 eetlepel bloem in een kommetjes met 5 eetlepels water en voeg dit toe aan de ragout.
4) Doe ondertussen de pitabroodjes in de oven en bak in 6 minuten af.
5) Snijd de broodjes open en verdeel de kipragout over de broodjes. Garneer met koriander.
champignons mag je toch niet wassen!
Hi Alfred, bedankt voor je reactie! Je hebt gelijk, het is beter om champignons schoon te borstelen of af te nemen met een vochtig keukenpapiertje. Echter kan het snel afspoelen van champignons (en daarna droog deppen) niet heel veel kwaad!