Zalm-aardappelschotel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bosui – 2 stengels
  • Courgette – 1 stuk
  • Dille – 1 hand
  • Aardappel schijfjes – 400 gram
  • Zalm – 1 moot
  • Geraspte mozzarella – 75 gram
  • Kookroom – 125 ml

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze
Zalm-aardappelschotel

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 35 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 200 graden.

1) Pel en pers de knoflook. Snijd de bosui en courgette in plakjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en grill de courgette.

3) Meng de room met de knoflook, dille, bosui en peper en zout naar keuze en meng goed door elkaar.

4) Verdeel de courgette en zalm over een ovenschaal en verdeel vervolgens de aardappelschijfjes trapgewijs hier over. Verdeel hier vervolgens het roommengsel overheen en beleg de bovenkant met de geraspte mozzarella. Zet het geheel 35 minuten in de oven.