Kerriesoep met ei en rijst
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Kerriepoeder – 2 el
- Peterselie – 1 hand
- Citroen – half stuk
- Rijst – 100 gram
- Kipdijfilet – 2 stuks
- Eieren – 2 stuks
- Kookroom – 125 ml
- Gebakken uitjes – naar keuze
- Bouilonblokje (groente) – half stuk
In huis:
- Bloem – 1 el
- Knoflook – 1 stuk
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng in een pan 500 milliliter water aan de kook. Breng daarnaast 2 andere pan met water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de kipdijfilet in stukjes. Pluk de peterselie.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kipdijfilet toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens het bouillonblokje, 500 milliliter kokend water, kerriepoeder en het sap van een halve citroen toe en roer goed door elkaar.
3) Meng 1 eetlepel bloem met 25 milliliter water en meng (dit noem je ook wel lopend meel). Voeg het lopende meel bij de soep en laat het geheel 10 minuten koken. Voeg vervolgens de room toe en verwarm goed door.
4) Doe ondertussen de eieren in de pan met inmiddels kokend water en kook de eieren in 8 minuten hard. Pel de eieren.
5) Doe ondertussen ook de rijst in de laatste pan met kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6) Verdeel de soep over de borden, gevolgd door de rijst en garneer met de eieren, gebakken uitjes en peterselie.