Rode bietensalade met geitenkaas

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Rode bieten (gekookt) – 500 gram 
  • Rucola – 60 gram 
  • Cherrytomaten – 250 gram 
  • Citroen – half stuk 
  • Peterselie – 1 hand 
  • Couscous – 150 gram 
  • Geitenkaas – 75 gram 
  • Bouillonblokje (groente) – half stuk 

In huis: 

  • Knoflook – 1 teen 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 
Rode bietensalade met geitenkaas

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten

Hoe maak je het?

1) Pel snipper de knoflook. Snijd de rode biet in zo dun mogelijke plakjes, hiervoor kun je een kaasschaaf of een mandoline gebruiken. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Snijd de geitenkaas in plakjes. 

2) Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Tip: voeg het bouillonblokje toe aan het water waarin je de couscous gaart voor extra smaak. Breng de couscous op smaak met de olijfolie, knoflook, het sap van de citroen en peper en zout naar keuze. 

3) Verdeel de rode bieten carpaccio over de borden, gevolgd door de couscous, cherrytomaten en geitenkaas. Garneer de salade met rucola en peterselie.