Pasta stroganoff

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Rode peper – half stuk
  • Paprika – 1 stuk 
  • Champignons – 150 gram 
  • Paprikapoeder – 2 tl 
  • Peterselie – 1 hand
  • Pasta (naar keuze) – 150 gram 
  • Biefstukpuntjes – 350 gram 
  • Mascarpone – 125 ml 
  • Tomatenpuree – 70 gram 
  • Wodka – 25 ml 

In huis:  

  • Boter – 1 el 
  • Mosterd – 1 el 
  • Ui – 1 stuk 
  • Peper en zout – naar keuze 
Pasta stroganoff

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper klein. Was de paprika en snijd in stukken. Snijd de champignons in plakjes. Bestrooi de biefstukpuntjes met peper en zout. Pluk de peterselie.

2) Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de biefstukpuntjes rondom aan. Schep vervolgens de biefstukpuntjes uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.

3) Doe de ui in de pan waar de biefstuk in heeft gezeten en laat 5 minuten onder de deksel stomen. Voeg de rode peper, paprika en champignons toe en laat weer 5 minuten onder de deksel koken. Voeg vervolgens de tomatenpuree, mosterd, mascarpone, paprikapoeder, wodka, biefstukreepjes en peper en zout naar keuze toe en stoof het geheel nog 10 minuten.

4) Doe de pasta in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

5) Verdeel de pasta over de borden, gevolgd door de boeuf stroganoff. Garneer met de peterselie.