Japanse rijst met kipburgers
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Sperziebonen – 200 gram
- Bosui – 2 stengels
- Shichi (japanse kruidenmix) – 1 el
- Rijst – 150 gram
- Kipburgers – 2 stuks
- Eieren – 2 stuks
- Sojasaus – naar keuze
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Olijfolie – 2 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en pers de knoflook. Snijd de bosui in plakjes. Snijd de zijkant van de sperziebonen. Kluts de eieren in een bakje.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en bosui kort aan. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 minuten mee. Voeg de geklutste eieren, sojasaus, shichi en peper en zout naar keuze toe. Laat de eieren ongeveer 4 minuten pruttelen.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak de kipburgers.
4) Doe ondertussen de rijst in het inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5) Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door het groente-ei mengsel en de kipburgers.