Aspergesoep

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Peterselie – 1 hand 
  • Asperges – 250 gram 
  • Nootmuskaat – naar keuze 
  • Bloem – 25 gram 
  • Bouillonblokje (groente) – half stuk 
  • Eieren – 2 stuks 

In huis: 

  • Boter – 2 el 
  • Ui – 1 stuk 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 
Aspergesoep

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 ml water aan de kook en breng een grote pan met water aan de kook. 

1) Schil de asperges (bewaar de schillen) en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Pluk de peterselie. 

2) Doe de eieren in de grote pan met inmiddels kokend water en kook in 8 minuten hard. 

3) Doe de asperges en aspergeschillen in de pan met (500 ml) inmiddels kokend water en laat 5 minuten zachtjes koken. 

4) Smelt ondertussen de boter in een steelpannetjes en fruit de ui hierin aan. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot roux. 

5) Giet de asperges af en vang het vocht op. Los het bouillonblokje op in het kookvocht en voeg dit beetje bij beetje bij de roux. Voeg vervolgens de aspergestukjes, helft van de peterselie en nootmuskaat toe en roer goed door. 

6) Verdeel de soep over de kommetjes en verdeel hier vervolgens de eieren overheen. Garneer met de overige peterselie.