Tortellinisoep

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Rode peper – half stuk 
  • Cherrytomaten – 250 gram 
  • Italiaanse kruiden – 2 tl 
  • Tortellini – 150 gram 
  • Parmezaanse kaas – 45 gram 
  • Tomatenpuree – 70 gram 
  • Bouillonblokje (groente) – half stuk 

In huis: 

  • Knoflook – 1 teen 
  • Ui – 1 stuk 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 
Tortellinisoep

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 750 ml water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Snijd de cherrytomaten doormidden.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een in pan en fruit de ui aan. Voeg hier vervolgens de tomatenpuree aan toe.

3) Doe het groentebouillon blokje bij de pan met het inmiddels kokende water en los op. Voeg dit bij de pan met groenten. Voeg hier Italiaanse kruiden, de helft van de parmezaanse kaas en peper en zout naar keuze aan toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de tortellini toe en kook het geheel nog ca. 12 minuten. Voeg als laatste de cherrytomaten toe en kook nog enkele minuten mee.

4) Verdeel de soep over de kommetjes en verdeel hier vervolgens de overgebleven parmezaanse kaas over.