Poffertjes
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Bloem – 100 gram
- Boekweitmeel – 50 gram
- Bakpoeder – 5 gram
- Melk – 225 ml
- Boter – 4 el
- Eieren – 1 stuk
- Poedersuiker – naar keuze
In huis:
- Zout – naar keuze
Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten
Hoe maak je het?
1) Doe de bloem, boekweitmeel, bakpoeder en zout naar keuze in een kom en meng deze door elkaar.
2) Voeg de eieren en de helft van de melk toe en meng het geheel tot een glad geheel. Voeg langzaam de rest van de melk toe en blijf kloppen.
3) Vet de poffertjespan in met 1 eetlepel boter en verwarm voor op het vuur. Vul de kuiltjes met het beslag. Draai de poffertjes om als de bovenkant gestold is en de onderkant bruin. Herhaal dit totdat al het beslag op is.
4) Verdeel de poffertjes over de borden en serveer met de rest van de boter en poedersuiker naar keuze.