Empanadas

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Rode peper – half stuk 
  • Rode paprika – 1 stuk 
  • Oregano – 2 tl 
  • Citroen – half stuk 
  • Hartige taartdeeg –  6 plakken 
  • Rundergehakt – 300 gram 
  • Volle kwark – 50 gram 
  • Tomatenpuree – 70 gram 
  • Eieren – 1 stuks 

In huis: 

  • Knoflook – teen 
  • Ui – 1 stuk 
  • Olijfolie – 2 el 
  • Peper en zout – naar keuze 
Empanadas

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden. 

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de paprika en snijd in stukjes. Snijd de rode peper klein. Klop 1 ei los. 

2) Leg de hartige taartdeeg plakken uit over een werkblad en laat ontdooien. Snijd de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rond zijn. 

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg het gehakt, oregano en rode peper toe en bak rul. Voeg vervolgens de paprika en tomatenpuree toe en bak nog even mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout naar keuze. 

4) Verdeel het gehakt over één helft van het deeg, bestrijk de randen met water en vouw het deeg dicht. Druk de randen dicht met een vork en leg ze op een ovenplaat. Bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei en bak ze 20 minuten in de oven. 

5) Doe de knoflook, met het sap van de citroen, de volle kwark en peper en zout naar keuze in een kom en meng goed door elkaar.  

6) Haal de empanadas uit de oven en serveer met de knoflooksaus.