Tagliatelle met garnalen en paddenstoelen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Paddenstoelen melange – 200 gram
  • Courgette – 1 stuk
  • Tagliatelle – 250 gram
  • Garnalen – 100 gram
  • Kookroom – 100 ml
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Gedroogde paddenstoelen – 15 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Doe de gedroogde paddenstoelen in een bak met warm water en laat 20 minuten weken.

2) Pel snipper de knoflook en ui. Snijd de paddenstoelen in plakjes. Was de courgette en snijd in plakjes.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier vervolgens de courgette aan toe en bak enkele minuten. Voeg hierna de paddenstoelen en gedroogde paddenstoelen toe en bak deze nog 2 minuten mee.

4) Doe de verse tagliatelle in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

5) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en voeg de garnalen aan toe. Bak rondom bruin.

6) Voeg de tagliatelle, kookroom, garnalen en de helft van de parmezaanse kaas toe aan de pan met groenten en verwarm nog enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout.

7) Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige parmezaanse kaas.