Shakshuka met gehakt uit de tajine
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Tomaten – 4 stuks
- Gemberpoeder – 1 tl
- Paprikapoeder – 1 el
- Koriander kruiden – 2 tl
- Libanees brood – 2 stuks
- Gehakt – 300 gram
- Eieren – 3 stuks
- Tomatenpuree – 70 gram
- Bouillonblokje – half stuk
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 20 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Breng een pan met 250 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de tomaten in stukjes en pluk de koriander.
2) Meng het gehakt met de gemberpoeder, paprikapoeder, ui en koriander kruiden en meng goed door elkaar.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in de tajine en fruit de knoflook aan. Voeg de gehakt toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens de tomatenpuree, tomaten, bouillonblokje en inmiddels kokend water toe. Breng op smaak met peper en zout.
4) Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek de eieren daarboven. Zet de tajine 20 minuten in de oven.
5) Haal de tajine uit de oven en serveer met het Libanees brood.