Mie roerbak

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Japanse wokgroente – 400 gram
  • Mie – 150 gram
  • Kipdijfilet – 350 gram
  • Teriyaki saus – 150 ml
  • Sambal – naar keuze
  • Ketchup – 2 el
  • Gebakken uitjes – naar keuze

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de kippendijen in stukjes.

2) Doe de kippendijen samen met de teriyaki saus en ketchup in een kom en meng goed elkaar.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kip toe en bak de kip gaar. Voeg vervolgens de Japanse wok groenten toe en bak nog enkele minuten mee.

4) Doe ondertussen de mie in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af en voeg de saus, groenten, sambal en peper en zout naar keuze toe.

5) Verdeel de roerbak mie over de borden. Garneer met de gebakken uitjes.