Croissantrolletjes met zelfgemaakte pesto

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 1 plant
  • Courgette – 1 stuk
  • Croissant deeg (extra large) – 1 blik
  • Pijnboompitten – 1 hand
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Eieren – 1 stuk
  • Zongedroogde tomaat – 100 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 4 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de courgette in plakjes. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Pluk de basilicum.

2) Doe de knoflook, samen met de helft van de parmezaanse kaas, de pijnboompitten en een 4 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en pureer tot pesto.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de courgette toe en bak enkele minuten mee.

4) Haal de croissant deeg uit het blik en leg in één geheel uit over het aanrechtblad (snijd de delen niet los). Verdeel de zelfgemaakte pesto, courgette, zongedroogde tomaat en de rest van de parmezaanse kaas over. Rol het deeg in de lengte op en snijd in stukken.

5) Bekleed een taartvorm met bakpapier en zet de rolletjes hierin (tip: zet de rolletjes een stukje uit elkaar, zodat ook alle onderkanten goed gaar worden). Bak de gevulde croissantrolletjes in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.