Saoto soep

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Gember – 1 tl 
  • Taugé – 125 gram 
  • Peultjes – 200 gram 
  • Citroengras (sereh) – 1 stengel 
  • Citroen – half stuk 
  • Basmati rijst – 100 gram 
  • Kipdijfilet – 350 gram  
  • Eieren – 2 stuks  
  • Gebakken uitjes – naar keuze 
  • Bouillonblokje – half blokje 

In huis: 

  • Knoflook – 1 teen 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

​Breng in een pan 450 milliliter water aan de kook. Breng daarnaast 2 andere pan met water aan de kook. 

1) Pel en snipper de knoflook. Was de peultjes en snijd de puntjes erafSnijd de kipdijfilet in stukjes. Schil de gember en snijd in stukjes. 

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aanVoeg de kipdijfilet toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens het bouillonblokjekokend water, citroen grasgember en het sap van een halve citroen toe en roer goed door elkaarLaat het geheel 20 minuten kokenVoeg de taugé en peultjes toe en laat deze nog 7 minuten mee koken. 

3) Doe ondertussen de eieren in de andere pan met inmiddels kokend water en kook in 10 minuten hard. Laat de eieren schikken en pel ze. 

4) Doe ondertussen ook de rijst in de laatste pan met kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking 

5) Verdeel de soep over de borden, gevolgd door de rijst en garneer met de eieren en gebakken uitjes.