Saoto soep
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Gember – 1 tl
- Taugé – 125 gram
- Peultjes – 200 gram
- Citroengras (sereh) – 1 stengel
- Citroen – half stuk
- Basmati rijst – 100 gram
- Kipdijfilet – 350 gram
- Eieren – 2 stuks
- Gebakken uitjes – naar keuze
- Bouillonblokje – half blokje
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoe maak je het?
Breng in een pan 450 milliliter water aan de kook. Breng daarnaast 2 andere pan met water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook. Was de peultjes en snijd de puntjes eraf. Snijd de kipdijfilet in stukjes. Schil de gember en snijd in stukjes.
2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de kipdijfilet toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens het bouillonblokje, kokend water, citroen gras, gember en het sap van een halve citroen toe en roer goed door elkaar. Laat het geheel 20 minuten koken. Voeg de taugé en peultjes toe en laat deze nog 7 minuten mee koken.
3) Doe ondertussen de eieren in de andere pan met inmiddels kokend water en kook in 10 minuten hard. Laat de eieren schikken en pel ze.
4) Doe ondertussen ook de rijst in de laatste pan met kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5) Verdeel de soep over de borden, gevolgd door de rijst en garneer met de eieren en gebakken uitjes.