Rösti met burrata

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Aardappelen – 2 stuks 
  • Courgette – 1 stuk 
  • Cherrytomaten – 250 gram 
  • Basilicum – 1 hand 
  • Tarwebloem – 75 gram 
  • Burrata – 1 bol 
  • Eieren – 3 stuks  

In huis: 

  • Boter – 2 mespunten 
  • Ui – 1 stuk 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen. 

2) Snijd de aardappelen en courgette met de hand of met een foodprocessor in hele dunne reepjes. Doe de aardappelen en courgette samen met de eieren, meel, ui en zout naar keuze in een kom en meng goed door elkaar. 

3) Verhit 1 flinke mespunt boter in een koekenpan en bak de aardappel-courgette pannenkoeken/rösti. Herhaal dit tot al het beslag op is. 

4) Verdeel de rösti over de borden. Verdeel hier vervolgens de burratacherry tomaten en basilicum overheen. Breng op smaak met peper en zout naar keuze.