Risotto uit de oven met prei en spek

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Prei – 1 stuk 
  • Tuinerwten – 200 gram 
  • Risotto rijst – 150 gram 
  • Spek – 100 gram 
  • Parmezaanse kaas – 50 gram 
  • Crème fraîche – 2 el 
  • Bouillonblokje – half stuk 

In huis:  

  • Knoflook – 1 stuk 
  • Rode ui – 1 stuk 
  • Olijfolie – el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 40 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met 450 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden. 

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de prei in stukjes. Pluk de peterselie en snijd klein. 

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de spek toe en bak mee. Voeg vervolgens de prei toe en bak ca. 5 minuten mee. Voeg als laatste de risotto toe bak mee totdat de korrels glazig zijn. 

3) Doe het bouillonblokje in de pan met inmiddels kokend water en roer goed door elkaar totdat de bouillon is opgelost. 

4) Verdeel de risotto over een ovenschaal, gevolgd door de tuinerwten, helft van de parmezaanse kaas en de bouillon. Roer goed door. Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven. Haal de ovenschaal uit de oven en roer de crème fraîche erdoor en zet nog 5 minuten terug in de oven. 

5) Verdeel de risotto over de borden. Garneer met de overige parmezaanse kaas.