Zoete aardappel in kokossaus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Zoete aardappel – 3 stuks
  • Paprikapoeder – 1 el
  • Tomatenpuree – 35 gram
  • Kurkuma – 2 tl
  • Kokosmelk- 200 ml
  • Gebakken uitjes – naar keuze
  • Kikkererwten – 310 gram
  • Zongedroogde tomaten – 100 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 stuk
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de zoete aardappel in snijd in plakjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snijd in reepjes.

2) Doe de zoete aardappelen in de pan met inmiddels kokend water en kook 15 minuten. Giet af.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kikkererwten toe. Voeg de paprikapoeder en kurkuma toe en bak de kikkererwten krokant. Voeg vervolgens de tomatenpuree, zoete aardappelen, kokosmelk en zongedroogde tomaten. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.

4) Verdeel de zoete aardappel in kokossaus over de borden en garneer met gebakken uitjes naar keuze.