Wraps met pulled jackfruit

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Paprikapoeder – 1 el
  • Veldsla – 75 gram
  • Aardappelen – 2 stuks
  • Tortilla wraps – 4 stuks
  • Volle kwark – 6 el
  • Jackfruit – 1 blik
  • Sriracha saus – 3 tl
  • Zonnebloemolie – 1 fles

In huis:

  • Knoflook – 1 stuk
  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Verhit in een grote wokpan een fles zonnebloemolie.

1) Pel en snipper de rode ui en knoflook. Schil de aardappelen en snijd in frietjes.

2) Doe de volle kwark, geperste knoflook en 1 theelepel sriracha en peper en zout naar keuze in een kommetje en roer goed door elkaar tot saus.

3) Doe de jackfruit in een kom en pull met 2 vorken tot kleine stukjes. Tip: de jackfruit is ook te pullen met een handmixer. Verdeel de paprikapoeder en 2 theelepels sriracha saus over de pulled jackfruit. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de pulled jackfruit totdat het lekker knapperig is (circa 10 minuten).

4) Ga na of de zonnebloemolie goed heet is. De zonnebloemolie is goed heet, als de olie hard gaat knetteren als je er een spetter water in laat vallen. Voeg de frietjes toe aan de zonnebloemolie en frituur de frieten in enkele minuten. Verdeel keukenpapier over een bord en laat de frietjes hierop uit lekken.

5) Verwarm de wraps in de magnetron. Beleg de wraps met de veldsla, rode ui, pulled jackfruit en frietjes. Serveer met de spicy yoghurt saus.