Gehaktbrood
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Courgette – half stuk
- Wortelen – 1 peen
- Tomaat – 2 stuks
- Veldsla – 75 gram
- Paneermeel – 2 el
- Ciabatta – half stuk
- Gehakt – 300 gram
- Parmezaanse kaas – 50 gram
- Tomatenpuree – 35 gram
- Eieren – 1 stuk
- Tahin – 2 el
In huis:
- Knoflook – 1 stuk
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 60 minuten in de oven)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
1) Pel en pers de knoflook. Snijd de tomaten klein. Was de courgette en wortel en pel de ui. Doe de courgette, wortel en ui in de keukenmachine en mix klein.
2) Doe de groenten in een kom met het gehakt,, parmezaanse kaas, parneermeel, eieren, tomatenpuree en peper en zou naar keuze. Meng het goed door elkaar. Vet een bakvorm in met 1 eetlepel olijfolie en verdeel het mengsel over de bakvorm.
3) Zet het geheel in de oven en bak in 60 minuten goudbruin. Doe de laatste 7 minuten van de oventijd de ciabatta in de oven erbij en bak af.
4) Doe ondertussen de tahin, knoflook, 2 eetlepels water en peper en zout naar keuze in een kommetje en meng door elkaar.
5) Haal de het gehaktbrood en ciabatta uit de oven en serveer met de klein gesneden tomaten en tahinsaus.