Spaghetti vegetarische bolognese

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Wortelen – 150 gram
  • Bleekselderij – 2 stronken
  • Rode peper – half stuk
  • Italiaanse kruiden – 2 tl
  • Spaghetti – 150 gram
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Tomatenblokjes – 400 gram
  • Vegetarische rulstukjes – 200 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Was de wortelen en bleekselderij en snijd in stukken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier vervolgens de rode peper, wortelen en bleekselderij aan toe en bak enkele minuten. Voeg vervolgens de vegetarische gehakt toe en bak nog enkele minuten mee. Roer hier de tomatenpuree door, gevolgd door de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en laat het geheel een kwartier sudderen.

3) Doe de spaghetti in de pan met het inmiddels kokende water en kook in 10 minuten gaar. Giet de spaghetti vervolgens af.

4) Verdeel de spaghetti over de borden, gevolgd door de vegetarische bolognese saus. Serveer met de parmezaanse kaas.