Lente-ui soep met spek

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Lente-ui – 1 bos
  • Peterselie – 1 hand
  • Aardappel – 1 stuk
  • Spek – 125 gram
  • Room – 100 gram
  • Bouillonblokje – 1 stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng in een pan 500 ml water aan de kook.

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de lente-ui in stukken. Schil de aardappel en snijd in stukken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier de lente-ui en aardappel aan toe en bak enkele minuten.

3) Los de bouillon op in de pan met inmiddels kokend water en voeg dit toe aan de pan met lente-ui en aardappel. Laat het geheel 15 minuten koken.

4) Bak de spekjes in een koekenpan krokant.

5) Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Voeg de room toe en verwarm nog even mee. Verdeel de soep over de borden, gevolgd door de gebakken spekjes.