Quiche met geitenkaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 400 gram
  • Hartige taartdeeg – 6 plakken
  • Pijnboompitten – 2 handjes
  • Geitenkaas (honing) – 100 gram
  • Crème fraîche – 100 gram
  • Eieren – 4 stuks

In huis:

  • Rode ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Haal de plakken hartige taartdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Pel en snipper de knoflook. Pel de rode ui en snijd in ringen.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de pijnboompitten licht bruin.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg hier vervolgens de spinazie aan toe en bak enkele minuten.

4) Doe de eieren in een kom en mix de eieren ongeveer een minuut met de handmixer. Mix hier vervolgens de crème fraîche doorheen. Verbrokkel de geitenkaas door het eiermengsel en breng op smaak met peper en zout.

5) Pak een bakvorm en bekleed de bakvorm met de plakken hartige taartdeeg. Verdeel hier vervolgens de spinazie over, gevold door de rode ui, het eiermengsel en de pijnboompitten.

6) Bak de quiche in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.