Caesar salad met garnalen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stukpepe
  • Tomaten – 3 stuks
  • Avocado – 1 stuk
  • Ijsbergsla – half krop
  • Citroen – half stuk
  • Peterselie – 1 handje
  • Garnalen – 200 gram
  • Ansjovis – 25 gram
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Eieren – 2 stuks

In huis:

  • Knoflook – 2 teentjes
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng een pannetje met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Was de tomaten en snijd in plakjes. Pel de avocado en snijd in plakjes. Snijd de peterselie klein.

2) Doe de eieren in de pan met inmiddels kokend water en laat 10 minuten koken. Laat de eieren schikken en snijd in partjes.

3) Doe de garnalen samen met 1 geperste knoflook teen, ui, rode peper, peterselie, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout naar keuze in een kom en meng door elkaar. Voeg de garnalen toe en bak enkele minuten op hoog vuur.

4) Doe de ansjovis, 1 geperste knoflook teen, 2 eetlepels olijfolie, het sap van een halve citroen en peper en zout naar keuze in een kom en meng tot dressing.

5) Verdeel de sla over de borden en verdeel vervolgens de garnalen, tomaat, avocado en ei hierover. Serveer met de dressing.