Zalm cannelloni

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Spinazie – 300 gram
  • Cherry tomaten – 250 gram
  • Basilicum – handje
  • Lasagnebladen – 8 stuks
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Zalm – 160 gram
  • Ricotta – 100 gram
  • Geraspte mozzarella – 50 gram

In huis:

  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een grote pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Versnipper de ui. Snijd de zalm in lange repen en snijd de cherrytomaten door tweeën. 

2) Kook de lasagnebladen in de grote pan met water in 10 minuten gaar. Roer af en toe door de pan zodat de lasagnebladen niet aan elkaar gaan plakken. Leg vervolgens de lasagnebladen uit op een werkblad.

3) Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de ui aan. Voeg hier vervolgens de spinazie aan toe en wacht tot alle spinazie geslonken is. Voeg hier vervolgens de ricotta aam toe en roer door elkaar.

4) Verhit vervolgens in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en bak de pijnboompitten totdat ze lichtbruin zijn.

5) Verdeel het spinaziemengsel over de lasagnebladen en verdeel hier vervolgens de lange repen zalm, cherry tomaten en pijnboompitten over. Rol de lasagnebladen op en doe in een ovenschaal.

6) Rasp de parmazaanse kaas over de schaal en zet het geheel 20 minuten in de oven. Garneer de cannelloni met basilicum blaadjes en smullen maar!