Linzencurry met zoete aardappel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Gember – 2 cm
  • Limoen – half stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Koriander – 1 handje
  • Volle kwark – 2 el
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Vissaus – 1 el
  • Kokosmelk – 400 ml
  • Linzen – 200 gram

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de rode peper en gember in kleine stukjes en snijd de rode paprika in blokjes. Schil vervolgens de zoete aardappel en snijd deze ook in blokjes.

2) Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier vervolgens de rode peper en gember aan toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de zoete aardappelblokjes toe en bak deze rondom bruin. Nu voeg je de rode paprika bij de pan en bak deze enkele minuten mee.

3) Voeg de tomatenpuree, de vissaus en het sap van een halve limoen toe aan de wokpan. Roer alles goed om, waarna je de kokosmelk toevoegt. Laat het geheel 10 minuten koken. Als laatste voeg je de linzen toe. De curry is klaar als de linzen warm zijn.

4) Verdeel de curry over de borden. Doe op elk bord een lepel volle kwark en maak af met wat koriander.