Boerenkoolquiche

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Boerenkool – 300 gram
  • Aardappelen – 600 gram
  • Bladerdeeg – 6 plakken
  • Rookworst – 1 stuk
  • Nootmuskaat – 1 tl

In huis:

  • Mosterd
  • Boter
  • Melk
  • Peper en zout

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 25 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook.

1) Versnipper de ui en snijd de rookworst in plakjes.

2) Haal 6 plakken bladerdeeg uit de vriezer en leg deze uit op een werkblad. Laat de bladerdeeg ontdooien.

3) Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de stukken aardappel bij het inmiddels kokende water en laat circa 15 minuten koken. Giet af en pureer de aardappelen samen met een kontje boter en een scheutje melk tot een puree.

4) Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg vervolgens de boerenkool toe. Roerbak het geheel circa 5 minuten. Voeg hierna de aardappelpuree toe en roer het geheel door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

5) Vet een bakvorm in met boter en bekleed met de inmiddels ontdooide bladerdeeg plakken. Verdeel een laag van het boerenkool mengsel over de met bladerdeeg beklede bakvorm. Verdeel hier vervolgens de helft van de rookworst plakjes hierover. Waarna je weer een laag van het boerenkoolmengsel toevoegt. Sluit af met een laag van de rookworst plakjes. Zet de boerenkoolquiche ongeveer 25 minuten in de oven en serveer het met mosterd.