Selecteer een pagina

Rode garnalen curry

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Sperziebonen 250 gram
  • Doperwten – 160 gram
  • Rode peper – half stuk
  • Pandan rijst – 150 gram
  • Gezouten cashewnoten – 2 handjes
  • Gepelde garnalen – 200 gram
  • Curry pasta – 70 gram
  • Kokosmelk – 400 ml

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Dop de sperziebonen en snijd doormidden. Open het blik met doperwten en giet af.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie en in pan en fruit de knoflook aan. Voeg de rode peper en garnalen toe en bak mee.

3) Doe de rijst in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wokpan en fruit de ui aan. Voeg de sperziebonen toe en bak enkele minuten mee. Schep de curry pasta erdoorheen en schenk de kokosmelk in de wok en verwarm. Voeg vervolgens de garnalen en doperwten toe en breng op smaak met peper en zout.

5) Verdeel de rijst over de borden. Verdeel vervolgens de garnalen curry over de borden en garneer met gezouten cashewnoten.