Selecteer een pagina

Pastinaaksoep met walnoten en peer

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Pastinaak – 2 stuks
  • Kerriepoeder – 2 tl
  • Peren – 1 stuk
  • Walnoten – 1 handje
  • Artisjok – 1 blik
  • Groente bouillonblokje – half stuk
  • Kokosmelk – 200 ml

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 200 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de pastinaak, schil ze en snijd in stukjes. Giet de artisjok af.

2) Doe het bouillonblokje in de pan met het inmiddels kokende water en roer goed door elkaar.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de pastinaak toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de artisjok toe, gevolgd door de kokosmelk, bouillon, kerrie poeder en peper en zout naar keuze. Laat het geheel 15 minuten koken.

4) Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de walnoten aan. Was de peren, schil ze en snijd in kleine blokjes.

5) Haal de pan met groenten van het vuur en pureer tot soep. Verdeel de soep over de borden. Garneer met de walnoten en stukjes peer.