Ovenschotel met venkel, aardappel en tomaat

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Venkel – 1 stuk
  • Rozemarijn – 1 handje
  • Cherry tomaten – 250 gram
  • Citroen – half stuk
  • Harissa – 2 tl
  • Aardappelen – 200 gram
  • Couscous – 150 gram
  • Passata di pomodoro – 300 gram
  • Groente bouillonblokje – half stuk
  • Kikkererwten – 200 gram
  • Olijven – 1 handje

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 3 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 65 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de venkel en snijd in stukken. Was de aardappelen, dep goed droog en snijd in stukken. Pluk de rozemarijn.

2) Verdeel de venkel, aardappelen en cherry tomaten over een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet het geheel 45 minuten in de oven.

3) Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de passata, 100 milliliter water, bouillon blokje, sap van de citroen en harissa toe. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal. Verdeel hier vervolgens de kikkererwten en olijven over en zet het geheel 20 minuten in de oven.

4) Kook ondertussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. 

5) Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met de couscous.