Kip ketjap
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Rode peper – half stuk
- Thaise wok groenten – 400 gram
- Platte peterselie – 1 handje
- Zilvervliesrijst noedels – 100 gram
- Kipdijfilet – 350 gram
- Ketjap manis – 6 el
- Gember siroop – 2 el
- Witte wijnazijn – 2 el
- Gebakken uitjes – 1 naar keuze
In huis:
- Knoflook – 1 teen
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de kippendijen in stukjes. Pluk de peterselie.
2) Doe de kippendijen samen met de ketjap manis, gember siroop, witte wijnazijn, rode peperen de helft van de peterselie in een kom en meng goed elkaar.
3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kip toe en bak de kip gaar. Voeg vervolgens de Thaise wok groenten toe en bak nog enkele minuten mee.
4) Doe ondertussen de noedels in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de noedels af en voeg de saus, groenten en peper en zout naar keuze toe.
5) Verdeel de kip ketjap over de borden en garneer met de overige peterselie en gebakken uitjes.